Hand in Poot - coaching kinderen / jong volwassenen

Vanaf 2015 houd ik mij vooral bezig met individuele coaching trajecten. Doelgroepen, zoals uit het ass-spectrum die wat meer persoonlijke aandacht vragen, zijn mijn specialiteit. Hoewel deze mensen zich vaak wat minder snel willen verbinden met anderen, ervaar ik met de meesten totaal geen ongemak op dat gebied. Ik wil de mensen ervaren los van de mogelijke ‘stempels’ die ze hebben. Die zijn voor mij van geen belang. Er komt een hartsverbinding tot stand die voor veiligheid zorgt. De aanwezigheid van hun hondenmaatje, draagt vanzelfsprekend ook bij tot een fijne coach omgeving.

De leeftijden van mijn cliënten variëren van 8 tot 30 jaar. Ik help hen, voor zover ze dat willen, weer meer deel te nemen aan de maatschappij. Ze mogen uit hun veilige cocon kruipen en gaan vertrouwen op de wereld die voor de meesten van hen, erg spannend is. Hun hond en ik, helpen angsten onder ogen te zien en te relativeren. Het trainen met een hond is erg leuk en creëert zelfvertrouwen.

De afgelopen jaren heb ik mijn cliënten onder andere mogen helpen bij het weer met meer plezier naar school gaan, vergroting zelfredzaamheid, meer levensvreugde ervaren, angsten ontmantelen, inzichten krijgen in hun functioneren.

Ook de wat oudere cliënten hebben zulke mooie stappen mogen nemen. Ze gingen deelnemen aan de maatschappij, die voorheen voor hen niet passend leek. Met de juiste begeleiding blijkt het prima mogelijk om bijvoorbeeld zelf een hond op te voeden en te trainen. Dat zorgt voor een opening in het isolement, waarin sommigen verstikt dreigen te raken.

Ik ben open naar mijn cliënten en schroom niet te putten uit mijn eigen levenservaring als hsp kind, moeder, mens en coach. Zelf heb ik zeer intensieve veranderprocessen doorlopen. Ik mag mezelf steeds meer als de getransformeerde rups beschouwen… De vlinder met prachtige kleuren, die overal heen kan vliegen. Ik ken het proces, laat mij je helpen je vleugels te gebruiken.

Kosten voor coaching worden door cliënten betaald uit privé middelen of via gemeentes via budgetten uit Jeugdwet of WMO. Ook kunnen contracten worden gesloten via PGB

Meer informatie op

www.handinpoot.nl

06-45741490