Jij kiest liefde - Miranda van der Heijden, wie is dat eigenlijk?

Lieve lezer, 

Wie is dat nou eigenlijk Miranda van der Heijden?
Waarom schreef ze dit boek? JIJ KIEST LIEFDE

Heel mijn leven zocht ik naar de liefde. "Looking for love in all the wrong places."
In 2015 ontmoette ik mijn zielsliefde en kwam mijn wereld op zijn kop te staan.
Deze ontmoeting was vooral de start van mijn transformatieproces.

Wat is dat transformeren?

Transformeren heeft vooral te maken dat je terug mag naar wie je van oorsprong bent. Met al de kwaliteiten die je in je hebt en vaak niet (meer) gebruikt. Zoals een rups naar vlinder transformeert. 

In de loop van ons leven leggen we onszelf allerlei overtuigingen op. Die wisselen per persoon. Veel voorkomende overtuigingen zijn: Ik ben niet goed genoeg. Ik kan het niet. Ik ben niet leuk. Niemand vindt mij aardig. Ik ben te dik. Ik ben te dun. En ga zo nog maar even door. We maken onszelf vanalles wijs. 
We creëren overlevingssystemen die ons uiteindelijk steeds verder van onszelf afbrengen. Voor mij persoonlijk vonden die vooral hun oorsprong in een traumatisch ongeluk binnen mijn geboortegezin. Meer daarover vertellen mijn moeder, mijn zus en ik  in het boek. Als er een dergelijk trauma in je geboortegezin afspeelt, ga je als kind overlevingsstrategieën toepassen.
Die maken vaak geen gelukkiger mens van je. 
Dat gebeurde bij mij ook. Ik was vaak ongelukkig en depressief. Ik voelde mijn hart niet. Ik zat in een overlevingsstand. Ik wist wél dat het leven dat ik aan het leiden was niet meer passend was voor mij. 

Na mijn scheiding kwam ik in een enorm proces terecht. Mijn vroege jeugd en de problematiek speelden enorm op. Soms vragen mensen waarom ik er in mijn boek niet meer over vertel, maar dat is een dik boek op zichzelf. De laatste jaren schreef ik ruim 750 pagina's aan teksten daarover. 

Ik heb ervoor gekozen om in dit boek mezelf meer te verbinden met de vrouwelijke energie. De verbinding met vrouwen was ik voor een groot gedeelte namelijk kwijt. Ik voel me nu een rijk mens, omdat ik die verbinding absoluut terug gevonden heb. Ik heb zulke prachtige, mooie en indringende gesprekken met vrouwen mogen voeren, daar ben ik dankbaar voor. Ik leerde van iedere vrouw en ieder gesprek.

Een ander doel was het uit de (taboe)sfeer halen van zoveel zaken die de mensen alsmaar voor elkaar willen verzwijgen. Waarom doen wij dat toch? 
Laten we elkaar nou wat vaker ondersteunen, elkaars verhaal horen op een manier die begripvol en niet veroordelend is. Luister en laat het er zijn.

Laten we nou werkelijk eens met daadwerkelijke liefde vragen hoe het met iemand gaat.
Ik heb niet ver hoeven zoeken naar de 'JIJ KIEST LIEFDE vrouwen'. Ieder van ons heeft deze vrouwen heel dicht in de buurt. Je komt ze iedere dag tegen, echt waar.

Ik ben trots op alle vrouwen die hun verhaal hebben willen delen in dit boek. Ik hoop dat zij de lezers mogen inspireren om hun leven mogelijk positief te veranderen en hun 'verborgen verhalen' ook naar het licht te brengen. Dat leeft echt veel fijner en lichter. 

Ik hoop dat jij ook kiest voor liefde en je laat inspireren door dit boek.

Liefs, Miranda
www.jijkiestliefde.nl