JIJ KIEST LIEFDE - Over Verbinding

VERBINDING

Zojuist kreeg ik een reactie op mijn boek van een vriend van vroeger. Als introductie wil ik jullie vertellen dat ik hem vorige week, na ruim 35 jaar, weer opnieuw heb ontmoet. Na zijn scheiding vertrok hij uit Nederland en heb ik hem nooit meer gezien. We hebben nog weleens summier contact gehad via messenger, maar daar bleef het bij. Toen ik hem vorige week weer ontmoette, was het alsof we elkaar recent nog hadden gesproken. De verbinding die er jaren geleden was, ervoeren hij en ik opnieuw. Het was een emotionele ontmoeting. Mijn aanwezigheid confronteerde hem met zijn leven uit die tijd: een gezinsleven waaruit hij was vertrokken. Een vertrek ingegeven uit noodzaak, omdat hij te veel pijn ervoer. Pijn uit zijn vroege jeugd, waardoor hij niet gelukkig kon zijn. Zijn verhaal was nieuw voor mij, maar het gaf herkenning. Zelf ben ik ook uit mijn gezinsleven gestapt. Dat lijkt voor een buitenstaander een egoïstische beslissing, maar het is alsof je geen lucht meer krijgt in die situatie. Niet leeft. Uiteindelijk heeft dat niets te maken met het huwelijk waar wij in zaten. Bij hem niet en bij mij niet. Het heeft alles te maken met eigen pijn. Pijn die je onder ogen dient te komen, om je leven fijner en beter te krijgen.

Deze vriend kocht mijn boek JIJ KIEST LIEFDE. Ik vermoedde wel dat hij er herkenning in zou vinden. Vandaag stuurde hij mij het volgende bericht: “Lieve Miranda, Ik ben onder de indruk van je verhaal in het boek. Ik herken veel van je pijn en je verdriet na al die ellende in je leven. Je bent een sterke vrouw, je hebt het van je afgeschreven op een positieve manier. Het zullen littekens blijven, je kinderen zullen je nu beter begrijpen. Ik hoop dat dat bij mijn kinderen ook ooit zo zal zijn. Goed dat je het boek hebt geschreven. We hebben dezelfde liefde gevonden in het leven: honden. Daar worden we blij van, die houden ons niet voor de gek. Veel liefde en gelukgewenst in je leven, je bent altijd al een bijzondere vrouw geweest voor mij.”

Het gaat mij niet direct om zijn reactie. Het gaat over de verbinding die we blijkbaar zoveel jaren geleden ook al met elkaar voelden. We deelden blijkbaar eenzelfde pijn. Uit noodzaak namen we zeer ingrijpende beslissingen. We kozen beiden veilige liefde van en voor honden. Honden wijzen je niet af. Ze zijn vergevingsgezind. Leven in het NU.

Terug naar VERBINDING. Ik realiseer me steeds meer dat het een basis ingrediënt is voor de relaties die ik met mensen heb. Het gebrek aan verbinding was een reden voor mijn scheiding. Beroepsmatig besloot ik de focus op privé trainingen/coaching te leggen en niet meer op groepen cursisten.

CONCLUSIE: Ik functioneer blijkbaar niet (optimaal) zonder verbinding.

Maar verbinding maken met een gesloten hart is niet mogelijk. Daar zit voor mij een uitdaging. Met een open hart leven zorgt voor kwetsbaarheid. Met een gesloten hart leven staat min of meer gelijk aan sterven of niet stromende levensenergie. Did it, done it. Ik moet oefenen om mijn hart open te houden. De ontmoeting met mijn zielsliefde is de reden dat de roest van mijn hart is verdwenen, zodat er weer deurtjes en ramen open konden.

Laatst had ik een mooie ervaring. Af en toe ga ik met een goede vriend naar een ‘ecstatic dance’ bijeenkomst. De inleidster gaf de groep opdrachten. Een van de opdrachten was dat je mocht denken aan iets waar je dankbaar voor was. Ik dacht aan mijn zonen en de realisatie van mijn nieuwe boek JIJ KIEST LIEFDE. Dat emotioneerde mij. Daarna mocht je iemand uitkiezen om in de ogen te kijken. Met een leuke jongedame, tussen de 20 en 30 jaar, maakte ik oogcontact. Mijn ogen ontmoetten haar eveneens geëmotioneerde ogen. Er ontstond een intense verbinding met deze, voor mij volledig onbekende, jonge vrouw. Na de oefening vielen wij elkaar huilend in de armen. Zo’n verbinding heb ik nooit eerder met een voor mij volledig vreemde persoon ervaren. Ik dacht meteen: dat is dankzij mijn open hart…

Vandaag ontmoette ik een van mijn JIJ KIEST LIEFDE vrouwen. We hebben een volledig andere jeugd gehad en toch hebben we beiden verbinding en herkenning in ons proces ervaren. Een verbinding die het waard is om verder te onderzoeken. Mogelijk om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Uiteindelijk is dat waar JIJ KIEST LIEFDE over gaat. De lezer zal herkenning en verbinding met de vrouwen voelen. Het onderwerp of de uitdagingen zijn daarbij irrelevant aan de herkenning die de lezer ervaart.  VERBINDING, KRACHT, HERKENNING…

Foto: 3 zussenhanden in verbinding.

www.jijkiestliefde.nl

Liefs,

Miranda

#boek #verbinding #herkenning #kracht #vrouwen #openhart #liefde #jijkiestliefde